Winemaker Dinner

Winemaker Dinner – Wiston Estate

22 februari 2019 på Grand Hotel Saltsjöbaden

 

Njut av en meny tillagad av Årets Kock 2018 och mousserande från England

Välkommen till en oförglömlig Winemakers Dinner på Grand Hotel Saltsjöbaden där David Lundqvist, vinnare i tävlingen Årets Kock 2018, serverar en specialkomponerad meny ackompanjerad av prisbelönta mousserande viner från engelska Wiston Estate. Det är inte en slump att flera champagnehus köper mark och odlar druvor i England. De södra delarna av landet har fantastiska förutsättningar att göra mousserande viner i världsklass, där Wiston Estate är ett lysande exempel.

Under kvällen får vi träffa Wiston Estates vinmakare Dermot Sugrue som finns på plats i Grand Hotel Saltsjöbadens vackra matsalar för att berätta om gårdens produktion. Vi kommer att få prova flera viner från just Wiston Estate, men också från Dermots eget projekt ”Trouble with Dreams”. Grand Hotel Saltsjöbadens kökschef David Lundqvist presenterar kvällens specialkomponerade meny och delar med sig av sina tankar kring hur han matchat varje rätt till de utvalda vinerna.

Varmt välkommen till en smakrik Winemakers Dinner!

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln fredagen den 22 februari 2019 klockan 18.00–22.30 och kostar 1 750 kronor per person.

Vill du vara med på nästa Winemaker Dinner?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Canapé:

Ostron, ättika, dill & gurka

Endive, sjögräs, rågbröd & forellrom

2009 Wiston Estate Cuvée Brut

Bouche:

Odlad svamp, löjrom, citron & lök

2009 Wiston Estate Cuvée Brut

Förrätt:

Skrei, kål, yuzu & blåmussla

2014 Wiston Estate Rosé Brut 

Varmrätt:

Kalv, jordärtskocka, tryffel & timjan

2013 Pierre Sugrue “The Trouble with Dreams”

Dessert:

Ris, havssalt, smörkola & getmese

2011 Wiston Estate Blanc de Blanc

 

Kaffegodis

Diplomático Exclusiva Reserva

Vi ser fram emot en magisk middag med fantastiska viner
Fredrik Malmstedt, Food & Beverage Manager