Winemaker Dinner

Domaine Zind-Humbrecht Winemaker Dinner – Franska Matsalen

Tisdag 22 maj kl 18:30

 Winemaker Dinner på Grand Hôtel i Saltsjöbaden.

 

Den 22:a maj gästas vi av ytterligare en av världens främsta vinproducenter Domaine Zind-Humbrecht. Vi är otroligt glada för detta. Vi ser fram emot att få laga en middag med massor av Sparris från Stenhusegård på Gotland, för att göra den perfekta matchningen till dessa viner. Jag kan utlova redan nu att vi kommer servera speciella viner från deras vinkällare som inte går att finna någon annanstans. Varmt välkommen denna kväll.

 Vår köksmästare David Lundqvist lovar en fantastisk meny till dessa viner med massor med Gotlandssparris.

Domaine Zind-Humbrecht grundades 1959 i och med att Léonard Humbrecht gifte sig med Geneviève Zind. Familjen Humbrecht har en historia i vinbranschen sen början på 1600-talet och idag är det Léonards son, Oliver Humbrecht som är ansvarig för företaget och vinmakningen.

Zind-Humbrechts vineri är beläget i byn Turckheim. Företaget tillhör de främsta i området och vinmakaren Olivier Humbrecht förfogar över några av Alsace bästa lägen. De mest kända vingårdarna är Clos-St-Urbain i Rangen, samt Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg, alla utom de två sistnämnda med Grand Cru-status.

Domaine Zind-Humbrecht certifierad av kontrollorganet Biodyvin som biodynamisk odlare.Zind-Humbrechts kraftfulla, koncentrerade och välbalanserade viner är unika i sin nobla elegans – här finns inte ett uns av den övertydliga syra som annars kan föra alsaceviner nära det banalas gräns.

Vinkritiker världen över öser beröm över Olivier Humbrecht:
“One of ten of the best winemakers on planet earth!”
säger till exempel Robert Parker.

Wine Magazine går ett steg längre och kallar Olivier Humbrecht
”universums främste vinproducent”.

995:-

meny & viner denna kväll

 

Vill du vara med på nästa Winemaker Dinner?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få reda nästa datum

Meny

 

 

Bouche:

Pizza bianco – lök/ostkräm, örter, citron – löjrom

Förrätt:

Vit sparris, nässla, ängsyra, forellrom,
brynt smör & citron

Varmrätt:

Brässerat kalvlägg, grön sparris, ramslök, spritärtor, bondbönor, gotländska linser & kalvsky

Dessert:

Rabarber, pistage, vanilj, masacarpone & maräng

Mignardise:

Mörk chokladganache – smörkola

Jordubbsmarmelad – limebladssocker

Välkomna till en oförglömlig middag med fantastiska viner
Fredrik Malmstedt, Food & Beverage Manager