fbpx

Lunch

Veckans tips serveras varje dag i Franska Matsalen på Grand Hotel Saltsjöbaden. Vi jobbar endast med färsk fisk och kött från svenska gårdar. Vi har ett nära samarbete med Gotlands Slagteri. Alla våra ägg kommer från frigående hönor på Gotland. Veckans Tips kan ta slut under eftermiddagen/kvällen. Det går utmärkt att äta i Grand Hotel Saltsjöbadens restauranger utan att bo på hotellet.

Middag serveras varje dag från kl 17.00 i Franska Matsalen. För öppettider, se nederst på sidan.

Veckans lunchtips – Vecka 38

Serveras i Franska Matsalen
Måndag – fredag kl 11.30–14.00
Lördag – söndag kl 12.00–14.00

Nybakat bröd & svenskt smör ingår.
Alkoholfria alternativ finns.

 

Lax | 195

Varmrökt lax, dillmajonnäs, citron & potatis
Smoked salmon, dill mayonnaise, lemon & potatoes
ALSACE BLANC, MARCEL DEISS, ALSACE, FRANKRIKE  145/625

Kyckling | 165

Kycklinglår, rostad vitlöksmajonnäs, kål, potatis & persilja
Chicken, roasted garlic mayonnaise, cabbage, potatoe & parsly 
CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE, WASHINGTON, USA | 110/480

Broccoli | 155

Broccoli, nötter, tomat & lagrad ost
Broccoli, nuts, tomato & aged cheese
CÔTES DU RHÔNE BLANC, JEAN-LUC COLOMBO, RHÔNE, FRANKRIKE | 110/495

Rotselleri | 155

Rotsellerisoppa med liten svampmacka
Celeriac soup with mushroom toast 
WEISSBURGUNDER, WEINGUT RABL, LANGENLOIS, ÖSTERRIKE  120/535

 


KLASSIKER PÅ GRAND / GRAND’S CLASSICS


 

Svensk Chark Charcuteri | 155
En utvald Svensk charkprodukt, pickles & grillat bröd
Swedish Charuteri, pickles & grilled bread
PINOT NERO, COLTERENZIO, TRENTINO, ITALEN | 125/565
NACKA LAGER, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 80

Köttbullar Meatballs | 195
Köttbullar, gräddsås, lingon & potatispurée
Meatballs, cream sauce, lingonberries & potatopuré
STE MICHELLE CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE WINE ESTATE WASHINGTON STATE, USA | 115/495
HELLAS APA, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 85

GHS Räksmörgås GHS’s Shrimp Sandwich | 195
Levainbröd, dillmajonnäs, syrad lök, bakat ägg & parmesan
Levain bread, dill mayonnaise, pickled onion, baked egg & parmesan cheese
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/565

 


EFTERRÄTTER / DESSERTS


 

Crème Brûlée | 50
MUSCAT BEAUMES DE VENICE, GEORGES DUBOEUF, RHÔNE, FRANKRIKE | 65/GLAS

Glass & sorbet Ice cream & sorbet | Per kula: 55

Kaffegodis Petit Fours | 1 st 15 / 4 st 55

Chokladtryffel Chocolate truffle | 20

Grands 3:a | 100
Kaffe, avec 3 cl, tryffel
Coffe, digestif 3 cl & truffle

 


FÖR BARNEN / FOR THE KIDS


 

Våfflor Waffles | 90
med sylt & grädde
with jam & whipped cream
Barnen lagar våfflorna själva! Fråga din servitör om var.
The children make the waffles themselves! Ask your waiter about where.

Till barn kan du beställa valfri varmrätt på menyn i halvportion.
For children you can order any main course on the menu in half portion.

 

Aktuell meny för_Veckans lunchtips på Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Aktuell A La Carte-meny (serveras efter kl 17) för Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Med reservation för ändringar

Bordsbokning:

Webbokningen stänger en timme innan utsatt tid. Är du sent ute? Boka istället via telefon 08-506 170 06.

Kontakt:

08-506 170 06
08-506 170 32
restaurang@grandsaltsjobaden.se

Mat & dryck på Grand Hotel Saltsjöbaden

Frukost serveras i Franska matsalen varje dag.
Måndag–fredag kl 07.00–10.00. Lördag–söndag kl 07.30–10.30.

Lunch med såväl Veckans Tips som klassiker på menyn serveras i Franska Matsalen måndag – fredag kl 11.30–14.00, lördag – söndag kl 12.00–14.00.

Middag serveras i Franska Matsalen. Söndag – torsdag kl 17.00–21.00, fredag – lördag kl 17.00–22.00. Läs mer, se menyer och boka bord här.

Bar Sea Front – den havsnära baren Sea Front har öppet söndag – torsdag kl 14.00–23.00, fredag – lördag kl 15.00–24.00.  Här kan du äta pizza och barsnacks.

I receptionen kan du köpa enklare mat dygnet runt.