fbpx

Lunch

Veckans tips serveras varje dag i Franska Matsalen på Grand Hotel Saltsjöbaden. Vi jobbar endast med färsk fisk och kött från svenska gårdar. Vi har ett nära samarbete med Gotlands Slagteri. Alla våra ägg kommer från frigående hönor på Gotland. Veckans Tips kan ta slut under eftermiddagen/kvällen. Det går utmärkt att äta i Grand Hotel Saltsjöbadens restauranger utan att bo på hotellet.

Veckans lunchtips – Vecka 21

Serveras i Franska Matsalen
Måndag – fredag kl 11.30–16.55 (Efter kl 17 serveras A la Carte-menyn)
Lördag kl 12.00–16.55 (Efter kl 17 serveras A la Carte-menyn)
Söndag kl 12.00–21.00

Nybakat bröd & svenskt smör ingår.
Alkoholfria alternativ finns.

Nässlor | 135/175

Nässelsoppa, 63° Gotlandsägg & kallrökt laxtoast
Nettle soup, 63 ° Gotland egg & cold smoked salmon toast
RIESLING TROCKEN, BASSERMAN-JORDAN, PFALZ, TYSKLAND | 130/585

Rotselleri | 165

Bakad rotselleri, rotselleripuré, äpple, rostad valnöt, lagrad ost & äppelvinaigrette
Baked celeriac, celeriac purée, apple, roasted walnuts, aged cheese & apple vinaigrette
CÔTES DU RHÔNE BLANC, ÉTIENNE GUIGAL, RHÔNE, FRANKRIKE  | 105/44

Sej | 175

Sejfilé, ägg, pepparrot, räkor, brynt smör, dill & kokt potatis
Saithe, egg, horseradish, shrimps, browned butter, dill & potatoes
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/565

Fläskkarré | 155

Bakad fläskkarré, potatissallad, kronärtskocka, kapris, örtmajonnäs & grillad citron
Baked pork neck, potato salad, artichoke, capers, herb mayonnaise & grilled lemon

STE MICHELLE CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE WINE ESTATE WASHINGTON STATE, USA | 110/480
VISBYPILS, GOTLANDS BRYGGERI, SVERIGE  | 65

 


KLASSIKER PÅ GRAND / GRAND’S CLASSICS


 

GHS Charkbricka GHS’s Charcuteries | 165
Marinerade oliver, pickles & fröknäcke
Marinated olives, pickles & crisp bread
BOURGOGNE ROUGE COUVENT DE JACOBINS, LOUIS JADOT,
BOURGOGNE, FRANKRIKE | 115/495
NACKA LAGER, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 80

Ostron Oysters | 1 styck 35 – 8 stycken 250
Ostron, schallotenlöksvinaigrette & citron
Oysters, vinaigrette & lemon
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/530

Gotländsk Biff “Swedish Beef” | 295
Biff, pepparrot, saltgurka, lök, rödvin & äggula
Beef , horseradish, pickled cucumber, onion & egg yolk
PAGO DE LOS CAPELLANES TINTO JOVEN ROBLE,
PAGO DE LOS CAPELLANES, RIBERA DEL DUERO, SPANIEN | 160/675

GHS Högrevsburgare GHS’s Hamburger | 195
Brioche, 3 x ostar, jalapeñomajonnäs, lök, tomat & pommes
Brioche, tripple cheese, jalapeño mayonnaise,
onion, tomato & french fries

STE MICHELLE CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE WINE ESTATE WASHINGTON STATE, USA | 110/480
HELLAS APA, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 85

GHS Räksmörgås GHS’s Shrimp Sandwich | 195
Rågbröd, dillmajonnäs, syrad lök, bakat ägg & parmesan
Rye bread, dill mayonnaise, pickled onion, baked egg & parmesan cheese
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/530


EFTERRÄTTER / DESSERTS


Crème Brûlée | 50
MUSCAT BEAUMES DE VENICE, GEORGES DUBOEUF, RHÔNE, FRANKRIKE | 65/GLAS

Glass & sorbet Ice cream & sorbet | Per kula: 55

Kaffegodis Petit Fours | 1 st 15 / 4 st 55

Chokladtryffel Chocolate truffle | 20

Grands 3:a | 100
Kaffe, avec 3 cl, tryffel
Coffe, digestif 3 cl & truffle


FÖR BARNEN / FOR THE KIDS


Hamburgare Hamburger | 85
Hamburgare, ost, tomat, ketchup & pommes
Burger, cheese, tomato,ketchup & french fries

Pannkakor Pancakes | 85
Pannkakor, sylt & grädde
Pancakes,  jam & whipped cream

Köttbullar Meatballs | 85
Köttbullar, gräddsås, lingon & potatis
Meatballs, cream sauce, lingonberries & potatoes

Till barn kan du även beställa valfri varm-ätt på menyn i halvportion.
For children you can also order any main course on the menu in half portion.

Aktuell meny för_Veckans lunchtips på Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Aktuell A La Carte-meny (serveras efter kl 17) för Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Med reservation för ändringar

Bokning:

08 – 506 170 06
08 – 506 170 32
restaurang@grandsaltsjobaden.se