Sällskap
Antal personer
Bekräfta
Från / Till
Boka
GrandHotel Saltsjöbaden

Lunch

Lunchen på Grand

Boka lunchen här
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Lunchen på Grand

Veckans tips serveras varje dag i Franska Matsalen på Grand Hotel Saltsjöbaden. Vi jobbar endast med färsk fisk och kött från svenska gårdar. Vi har ett nära samarbete med Gotlands Slagteri. Alla våra ägg kommer från frigående hönor på Gotland. Veckans Tips kan ta slut under eftermiddagen/kvällen. Det går utmärkt att äta i Grand Hotel Saltsjöbadens restauranger utan att bo på hotellet.

Veckans lunchtips - Vecka 42

Serveras i Franska Matsalen
Måndag – fredag kl 11.30–14.00
Lördag – söndag kl 12.00–14.00

Nybakat bröd & svenskt smör ingår.
Alkoholfria alternativ finns.

Kummel| 175
Kummelfilé, salsa verde, pak choi, svarta bönor & rödkålssallad
Hake fillet, salsa verde, pak choi, black beans & red cabbage salad
BOURGOGNE BLANC, CHATEAU FUSSÉ, BOURGOGNE, FRANKRIKE  | 145/625

Rådjur | 185
Rådjursgryta, rotfrukter, potatispuré, lingon & pressgurka
Deer stew, root vegetables, potato puree, lingonberry, pickled cucumber 
JESTER SHIRAZ, MITOLO WINES, SOUTH AUSTRALIA, AUSTRALIEN | 165/
NACKA LAGER, NACKA SVERIGE /85

Svamp| 155
Svamptoast, sherry, inlagd lök, persilja & Svecia grand reserva
Mushroom toast, sherry, pickled onions, parsley & Svecia grand reserva
CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE, WASHINGTON, USA | 110/480

Grönkål | 155
Grönkålssoppa, fläsk, potatis & krutonger
Kale soup, pork, potato & crouton
CÔTES DU RHÔNE BLANC, JEAN-LUC COLOMBO, RHÔNE, FRANKRIKE | 110/495

 

Klassiker på Grand

Svensk Chark Charcuteri | 155
En utvald Svensk charkprodukt, pickles & grillat bröd
Swedish Charuteri, pickles & grilled bread
PINOT NERO, COLTERENZIO, TRENTINO, ITALEN | 125/565
NACKA LAGER, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 80

Köttbullar Meatballs | 195
Köttbullar, gräddsås, lingon & potatispurée
Meatballs, cream sauce, lingonberries & potatopuré
STE MICHELLE CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE WINE ESTATE WASHINGTON STATE, USA | 115/495
HELLAS APA, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 85

GHS Räksmörgås GHS’s Shrimp Sandwich | 195
Levainbröd, dillmajonnäs, syrad lök, bakat ägg & parmesan
Levain bread, dill mayonnaise, pickled onion, baked egg & parmesan cheese
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/565

Efterrätter / Desserts

Crème Brûlée | 50
MUSCAT BEAUMES DE VENICE, GEORGES DUBOEUF, RHÔNE, FRANKRIKE | 65/GLAS

Glass & sorbet Ice cream & sorbet | Per kula: 55

Kaffegodis Petit Fours | 1 st 15 / 4 st 55

Chokladtryffel Chocolate truffle | 20

Grands 3:a | 100
Kaffe, avec 3 cl, tryffel
Coffe, digestif 3 cl & truffle

För barnen

Våfflor Waffles | 90
med sylt & grädde
with jam & whipped cream
Barnen lagar våfflorna själva! Fråga din servitör om var.
The children make the waffles themselves! Ask your waiter about where.

Till barn kan du beställa valfri varmrätt på menyn i halvportion.
For children you can order any main course on the menu in half portion.

En grand frukost

Croissanter, pain au chocolat, äggröra, bacon, hemlagade tellicherrykorvar. Vår frukostbuffé innehåller allt möjligt smarrigt, varmt som kallt – och lite till. Våra morgonpigga frukostkockar gör sitt yttersta för att just din dag ska inledas på bästa tänkbara sätt.

Frukosten serveras till såväl övernattande gäster som besökare.

Se vår frukostmeny
GrandHotel Saltsjöbaden

Middag på Grand Hotel Saltsjöbaden

Vi är stolta över att vårt kök och våra restauranger håller hög klass. Vår food and beverage manager, den prisbelönte kocken Fredrik Malmstedt, leder arbetet i köket. De sätter högt värde på att ge kunderna nya spännande smakupplevelser.

Den som vill äta middag på Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnas till Franska Matsalen mellan 17:00-2100 söndag-torsdag och 17.00-22.00 fredag-lördag.
Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa våra restauranger.

Se våra middagsmenyer
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Boka bord online

Frukost serveras i Franska matsalen varje dag.
Måndag–fredag kl 07.00–10.00. Lördag–söndag kl 07.30–10.30.

Lunch med såväl Veckans Tips som klassiker på menyn serveras i Franska Matsalen måndag – fredag kl 11.30–14.00, lördag – söndag kl 12.00–14.00.

Middag serveras i Franska Matsalen. Söndag – torsdag kl 17.00–21.00, fredag – lördag kl 17.00–22.00.

Boka bord här