Sällskap
Antal personer
Bekräfta
Från / Till
Boka
GrandHotel Saltsjöbaden

Lunch

Lunchen på Grand

Boka lunchen här
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Lunch på Grand

Serveras Måndag – Torsdag kl 11.30–14.00 samt Fredag – Lördag kl 12.00–14.00 i Franska Matsalen. Nybakat bröd & svenskt smör ingår.

Vi jobbar endast med färsk fisk och kött från svenska gårdar.

Det går utmärkt att äta i Grand Hotel Saltsjöbadens restaurang utan att bo på hotellet.

Lunchtips vecka 3 / Lunch specials week 3

Oxinnanlår | 165
Oxinnanlår, svamp, pickels & kryddsmör
Ox thigh, mushrooms, pickles & spiced butter

Fiskgryta | 175
Fiskgryta, aioli, rotfrukter & rökt paprika
Fish stew, aioli, root vegetables & smoked red peppers

Kål | 145
Sotad kål, parmesan, kikärtor & friterad kapris
Charred cabbage, parmesan, chickpeas & fried capers

Soppa | 125
Potatis och purjolökssoppa, rostat bröd, rökt lax & färskost
Potato and leek soup, toast, smoked salmon & cottage cheese

Klassiker på Grand / Classics at Grand

GHS räksmörgås | 195
GHS’s Shrimp Sandwich
Levainbröd, majonnäs, syrad lök, bakat ägg & Västerbottenost
Levain bread, mayonnaise, pickled onion, baked egg & Västerbotten cheese

Köttbullar | 195
Swedish meatballs
Köttbullar, gräddsås, lingon & potatispurée
Meatballs, cream sauce, lingonberries & potato puree

Svensk Chark | 165
Charcuterie
En utvald Svensk charkprodukt, pickles & grillat bröd
Swedish Charcuterie, pickles & grilled bread

Efterrätter / Desserts

Crème Brûlée | 85

Glass & Sorbet | 45
Ice cream & Sorbet

Chokladpralin | 25
Chocolate praline

Kaffegodis | 85
Petit fours

För barnen

Till barn kan du beställa valfri varmrätt på menyn i halvportion.
For children you can order any main course on the menu in half portion.

En grand frukost

Croissanter, äggröra, bacon, hemlagade tellicherrykorvar. Vår frukostbuffé innehåller allt möjligt smarrigt, varmt som kallt – och lite till. Våra morgonpigga frukostkockar gör sitt yttersta för att just din dag ska inledas på bästa tänkbara sätt.

Frukosten serveras till såväl övernattande gäster som besökare.

Se vår frukostmeny
GrandHotel Saltsjöbaden

Middag på Grand Hotel Saltsjöbaden

Vi är stolta över att vårt kök och vår restaurang håller hög klass. Den prisbelönte kocken Hans Höglund, leder arbetet i köket. De sätter högt värde på att ge kunderna nya spännande smakupplevelser.

Den som vill äta middag på Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnas till Franska Matsalen mellan 17:00-2100 söndag-torsdag och 17.00-22.00 fredag-lördag.
Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa våra restauranger.

Se våra middagsmenyer
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Boka bord online

Frukost serveras i Franska matsalen varje dag.
Måndag–fredag kl 07.00–10.00. Lördag–söndag kl 07.30–10.30.

Lunch med såväl Veckans Tips som klassiker på menyn serveras i Franska Matsalen måndag – fredag kl 11.30–14.00, lördag – söndag kl 12.00–14.00.

Middag serveras i Franska Matsalen. Söndag – torsdag kl 17.00–21.00, fredag – lördag kl 17.00–22.00.

Boka bord här