fbpx

Lunch

Veckans tips serveras varje dag i havsnära restaurang SeaFront på Grand Hotel Saltsjöbaden. Vi jobbar endast med färsk fisk och kött från svenska gårdar. Vi har ett nära samarbete med Gotlands Slagteri. Alla våra ägg kommer från frigående hönor på Gotland. Veckans Tips kan ta slut under eftermiddagen/kvällen. Det går utmärkt att äta i Grand Hotel Saltsjöbadens restauranger utan att bo på hotellet.

Middag serveras varje dag kl 17.00–22.00 i Franska Matsalen. För övriga öppettider, se nederst på sidan.

Veckans lunchtips – Vecka 29

Serveras i restaurang SeaFront
Måndag – fredag kl 11.30–15.00
Lördag – söndag kl 12.00–15.00

Nybakat bröd & svenskt smör ingår.
Alkoholfria alternativ finns.

 

Gazpacho | 145/185

Gazpacho & gazpachogrönt
Gazpacho & gazpacho greens

SENTURES DES VIGNES, ALBERT MANN, ALSACE, FRANKRIKE | 135/610

Kål | 155

Sotat kål, rökt gräddfil, lagrad ost & nötter
Charred cabbage, smoked sour cream, matured cheese & nuts

CÔTES DU RHÔNE BLANC, JEAN-LUC COLOMBO, RHÔNE, FRANKRIKE | 110/495

Sej | 195

Sejfilé, gubbröra & persilja
Filé of saithe, ”gubbröra” & parsley

CHABLIS LE FINAGE, LA CHABLISIENNE, CHABLIS, FRANKRIKE | 125/565

Fläskkarré | 165

Fläskkarré, waldorfsallad & skysås
Pork neck, waldorf salad & gravy

STE MICHELLE CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE WINE ESTATE, WASHINGTON STATE, USA | 110/480

 


KLASSIKER PÅ GRAND / GRAND’S CLASSICS


 

Matjessill Matjes herring | 165
Matjessill, Wrångebäcksost, potatis, lök, bryntsmör & gräddfil
Matjes herring, Wrongebäck cheese, onion, brown butter & sour cream 
VISBYPILS, GOTLA NDS BRYGGERI, SVERIGE  | 65
SNAPS 5 CL | 120

Svensk Chark Charcuteri | 155
En utvald Svensk charkprodukt, pickles & grillat bröd
Swedish Charuteri, pickles & grilled bread
PINOT NERO, COLTERENZIO, TRENTINO, ITALEN | 125/565
NACKA LAGER, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 80

Ostron Oysters | 1 styck 35 – 8 stycken 250
Ostron, schallotenlöksvinaigrette & citron
Oysters, vinaigrette & lemon
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/565

Köttbullar Meatballs | 195
Köttbullar, gräddsås, lingon & potatispurée
Meatballs, cream sauce, lingonberries & potatopuré
STE MICHELLE CABERNET SAUVIGNON, STE MICHELLE WINE ESTATE WASHINGTON STATE, USA | 115/495
HELLAS APA, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 85

GHS Räksmörgås GHS’s Shrimp Sandwich | 195
Levainbröd, dillmajonnäs, syrad lök, bakat ägg & parmesan
Levain bread, dill mayonnaise, pickled onion, baked egg & parmesan cheese
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/565

 


EFTERRÄTTER / DESSERTS


 

Crème Brûlée | 50
MUSCAT BEAUMES DE VENICE, GEORGES DUBOEUF, RHÔNE, FRANKRIKE | 65/GLAS

Glass & sorbet Ice cream & sorbet | Per kula: 55

Kaffegodis Petit Fours | 1 st 15 / 4 st 55

Chokladtryffel Chocolate truffle | 20

Grands 3:a | 100
Kaffe, avec 3 cl, tryffel
Coffe, digestif 3 cl & truffle

 


FÖR BARNEN / FOR THE KIDS


 

Våfflor Waffles | 90
med sylt & grädde
with jam & whipped cream
Barnen lagar våfflorna själva! Fråga din servitör om var.
The children make the waffles themselves! Ask your waiter about where.

Till barn kan du beställa valfri varmrätt på menyn i halvportion.
For children you can order any main course on the menu in half portion.

 

Aktuell meny för_Veckans lunchtips på Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Aktuell A La Carte-meny (serveras efter kl 17) för Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Med reservation för ändringar

Bordsbokning:

Under lunchen är det är drop-in med fri placering. Du beställer i baren.
Endast sällskap över 8 personer som förbeställer maten kan förboka bord.

Kontakt:

08-506 170 06
08-506 170 32
restaurang@grandsaltsjobaden.se

Annan mat & dryck på Grand Hotel Saltsjöbaden

Frukost serveras i Franska matsalen varje dag.
Måndag–fredag kl 07.00–10.00. Lördag–söndag kl 07.30–10.30.

Middag serveras varje dag kl 17.00–22.00 i Franska Matsalen. Läs mer, se menyer och boka bord här.

Mellan lunch och middag, kl 15.00–17.00 varje dag, serveras i Sea Front: Räkmacka, ostron, ölkorv, oliver, chips, nötter & pizza.

Champagneterrassen är öppen och bemannad varje dag som vädret tillåter, fram till och med 18 augusti. Söndagar–fredagar från kl 15.00, lördagar från kl 12.00.

Sen kväll. Efter att matsalen stänger kl 22.00, fram till att baren stänger tidigast kl 23.00, kan du beställa  pizza i Sea Front. I receptionen kan du köpa enklare mat dygnet runt.

Rosé-bussen. Rosé-bussen besöker Grand Hotel Saltsjöbaden i slutet av juli och i mitten på augusti.