fbpx

Lunch

Dagens tips serveras varje dag i Franska Matsalen på Grand Hotel Saltsjöbaden. Vi jobbar endast med färsk fisk och kött från svenska gårdar. Vi har ett nära samarbete med Gotlands Slagteri. Alla våra ägg kommer från frigående hönor på Gotland. Vi tar förbehåll om att den eventuellt kan ta slut under kvällen. Det går utmärkt att äta i Grand Hotel Saltsjöbadens restauranger utan att bo på hotellet.

Veckans lunchtips – Vecka 8

Serveras i Franska Matsalen
Måndag – fredag kl 11.30–16.55 (Efter kl 17 serveras A la Carte-menyn)
Lördag kl 12.00–16.55 (Efter kl 17 serveras A la Carte-menyn)
Söndag kl 12.00–21.00

Nybakat bröd & svenskt smör ingår.
Alkoholfria alternativ finns.

 

Pumpa | 125/155

Pumpasoppa, picklad pumpa, pumpakärnor & vattenkrasse
Pumpkin soup, pickled pumpkin, pumpkin seeds & watercress
SENTURES DES VIGNES, DOMAINE ALBERT MANN, ALSACE, FRANKRIKE | 125/565

Skocka | 165

Kikärtor, jordärtskockscrème, grillad kronärtskocka, picklad jordärtskocka & tomat
Chickpea, jerusalem artichoke crème, grilled artichoke, pickled artichokes & tomatoes
CHEIN BLANC, CEDERBERG CELLARS, WARD CEDERBERG, SYDAFRIKA | 145/650

Sej | 165

Smörbakad sejfilé, äggsås, pepparrot, räkor, citron, dill & potatis
Baked saithe, egg sauce, horseradish, shrimps, lemon, dill & potatoes
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/530

Lamm| 155

Lammfärsbiffar, örtsky, zuccini, paprika & rostad vitlök
Lamb patties, herbjus, zucchini, red bellpepper & roasted garlic
DOLCETTO D’ALBA, LUCIANO SANDRONE, PIEMONTE, ITALIEN | 130/590

 


KLASSIKER PÅ GRAND / GRAND’S CLASSICS


 

GHS Charkbricka GHS’s Charcuteries | 165
Marinerade oliver, pickles & fröknäcke
Marinated olives, pickles & crisp bread
BOURGOGNE ROUGE COUVENT DE JACOBINS, LOUIS JADOT,
BOURGOGNE, FRANKRIKE | 115/495
NACKA LAGER, NACKA BRYGGERI, SVERIGE | 80

Ostron Oysters | 1 styck 35 – 8 stycken 250
Ostron, schallotenlöksvinaigrette & citron
Oysters, vinaigrette & lemon
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/530

Biff Rydberg “Beef Rydberg” | 295
Gotländsk oxfilé, potatis, lök, senapsgrädde & äggula
Fillet of beef from Gotland, potato, onion, mustard cream & egg yolk
CAMPOFIORIN, MASI, VENETO, ITALIEN | 110/475

GHS Räksmörgås GHS’s Shrimp Sandwich | 195
Rågbröd, dillmajonnäs, syrad lök, bakat ägg & parmesan
Rye bread, dill mayonnaise, pickled onion, baked egg & parmesan cheese
CHABLIS LE FINAGE, CHABLISIENNE, BOURGOGNE, FRANKRIKE | 125/530


EFTERRÄTTER / DESSERTS


Maräng & punschglass Punsch Ice cream | 130
Maräng, punschglass, kardemummakaka, hasselnöt, ingefära, päron & kaffe
Meringue, punsch ice cream, cardamom cake, hazelnut, ginger, pear & coffee
MUSCAT DE RIVESALTES, VIGNERONS CATALANS, LANGEDOC – ROUSSILL ON, FRANKRIKE | 65/GLAS

Glass & sorbet Ice cream & sorbet | Per kula: 55

Kaffegodis Petit Fours | 1 st 15 / 4 st 55

Chokladtryffel Chocolate truffle | 20

Grands 3:a | 100
Kaffe, avec 3 cl, tryffel
Coffe, digestif 3 cl & truffle


FÖR BARNEN / FOR THE KIDS


Hamburgare Hamburger | 85
Hamburgare, ost, tomat, ketchup & pommes
Burger, cheese, tomato,ketchup & french fries

Pannkakor Pancakes | 85
Pannkakor, sylt & grädde
Pancakes,  jam & whipped cream

Köttbullar Meatballs | 85
Köttbullar, gräddsås, lingon & potatis
Meatballs, cream sauce, lingonberries & potatoes

Till barn kan du även beställa valfri varm-ätt på menyn i halvportion.
For children you can also order any main course on the menu in half portion.

Aktuell meny för_Veckans lunchtips på Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Aktuell A La Carte-meny (serveras efter kl 17) för Grand Hotel Saltsjöbaden som PDF

Med reservation för ändringar

Bokning:

08 – 506 170 06
08 – 506 170 32
restaurang@grandsaltsjobaden.se