fbpx

Winemaker’s Dinner

Winemaker’s Dinner med Georg Breuer

21 maj på Grand Hotel Saltsjöbaden

 

Varm välkommen till Grand Hotel Saltsjöbaden på ännu en exklusiv Winemaker’s Dinner! Den här gången står den tyska vinmakaren Georg Breuer i fokus. Kvällen startar med drink kl 18.30. Middagen börjar kl 19.

Under kvällen kommer det att serveras en specialkomponerad meny till utvalda viner.


Meny för kvällen:

Drink

Pinot Noir Rosé
Grön sparris, ost & skinka

GB Sauvage    
Lax, lime & sparris

Rudesheim Estate Riesling  (magnum)
Reko kyckling, sparris & marconamandel

Roseneck ´14
Rottland ´16
Schlossberg ´17

Svensk gris, sparris, ramslök

Riesling Auslese 
Rabarber, rabarber & rabarber

Kaffe & kaffegodis


 

Det finns ingenstans i världen som Riesling ger mer magnifika viner än i Rheingau. I de branta sluttningarna längs floden Rhen finns några av världen förnämsta vingårdar med tusenåriga anor. Georg Breuer har sina vingårdar i de högst klassade lägena längs floden och deras vinstockar tillhör de allra äldsta.

Familjen Breuer tog över egendomen för drygt hundra år sedan. Georg efterträddes av sin son Bernhard, som gick bort 2004. I dag leder hans dotter Theresa framgångsrikt verksamheten och har utökat arealen till 34 hektar, varav 27 i Rüdesheim. Riesling dominerar helt och Breuers viner tillhörs det absoluta toppskiktet, från instegsvinet Riesling, Sauvage som hyllats av såväl kritiker som konsumenter, till de vingårdsbetecknade från de fyra topplägen där Breuer har odlingar.

Tre av dem ligger i Rüdesheim: Berg Roseneck, Berg Rottland som odlats utan avbrott sedan 1074 och den mest berömda av dem alla, Berg Schlossberg. Härifrån kommer Breuers förnämsta vin, vars etikett sedan 1980 skapas av internationella toppkonstnärer, bland andra svenska Jockum Nordström och Karin Mamma Andersson.

Den fjärde “Grand-Cru-vingården” är den sju hektar stora Nonnenberg i Rauenthal, ett monopole-läge där Breuer alltså är ensamma ägare till hela vingården. Vinerna från Nonnenberg är bland de mest kraftfulla i Rheingau.

En av hemligheterna med den genomgående höga kvaliteten är de låga skördeuttagen. Hos Breuer ligger snittet på 45 hektoliter per hektar, men från de allra bästa lägena handlar det om så litet som 15hl/ha. De mineralrika jordarna sköts utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödning för att i så hög grad som möjligt spegla de branta sluttningarnas unika terroir.

Missa inte denna helkväll på Grand Hotel Saltsjöbaden med goda viner och mat i centrum! Priset är endast 1345:- per person. Boka din plats genom att mejla fredrik.malmstedt@grandsaltsjobaden.se eller ring 08-506 170 06 (ange ev allergier vid bokningen). Antalet platser är begränsade, så boka redan i dag!

(Foto: Per Erik Berglund)

Vill du vara med på nästa Winemaker Dinner?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vi ser fram emot en magisk middag med fantastiska viner
Fredrik Malmstedt, Food & Beverage Manager