Winemaker Dinner

Piemonte Winemaker Dinner – Franska Matsalen

Onsdagen 17 januari kl 19:00

Välkommen till Grand Hôtel i Saltsjöbaden till en speciell kväll i Piemonte-vinernas tecken.
Andrea Sottimano leder oss genom middagen, berättar om hantverkets alla vindlande val och tar oss genom sina fantastiska viner.

Sottimano grundades, i Cottà, 1975 av Andreas far Maggiore och hyllas idag med idel superlativer för sina Barbaresco-viner. Andrea har tagit vid sin pappas verk och utvecklat framställningen ytterligare genom sin hantverkskonst. Vinerna jäses med naturlig jäst och buteljeras ofiltrerade ofta efter lagring på fransk ek. Samtliga vingårdar brukas ekologiskt och naturligt.

Grand Hotel Saltsjöbaden dukar upp anrika Franska Matsalen för Kungen av Barbaresco, Andrea Sottimano.
Denna kväll erbjuds ni av vår köksmästare David Lundqvist en välkomponerad unik trerättersmeny som passar perfekt till vinerna.

Vi kommer med mer information framöver med förmånliga paket och möjlighet till bokning.

Mat & vin för otroliga

895:- 

Kvällens meny

 

Canapé:

Champagne Leclerc Briant Brut Réseve
Kalixlöjrom med potatis, purjolök & briochekrisp
Frasig svartkål med hummeremulsion

Bouche:

Langhe Nebbiolo Basarin
”Tartare” på rödbeta, rostad kavring, krämig äggula & dragon

Förrätt:

Barbera d’Alba Superiore Pairolero
Ravioli med pumpa, parmesan, kalvbräss & smörad kycklingbuljong

Varmrätt:

Barbareso Cottà & Barbareso Currà
Långbakad Gotländsk högrev, tellicherryglace, savoykål, vitlök, citron, polentakräm & svart tryffel

Ost:

Dolcetto d’ Alba Bric del Salto
Sörmlands ädel, fönsterlav, älgört, marconamandel, fläderbär & oxalis

Mignardise:

Marshmallows med tonka
Citronmarmelad med lagerblad

Onsdag 17 januari börjar vi med fördrink i Biblioteket kl 18:30
Boka din plats via 08-506 170 06 eller [email protected]

Varmt välkommen till en oförglömlig middag
Fredrik Malmstedt, Food & Beverage Manager

Obs! Antalet platser är begränsat.
Bokning är bindande.