Nyheter, happenings, recept & artiklar

Grand Blogg

Värderingseftermiddag med Stockholms Auktionsverk

Har du en dyrgrip hemma?

Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnar en exklusiv värderingseftermiddag i samarbete med Stockholms Auktionsverk.

En unik möjlighet för allmänheten att få kostnadsfri värdering av konst och antikviteter. Tillsammans med Li Pamp, känd för sin expertis om antikviteter, samt de erfarna experterna Sandra Johansson och Henrik Birkeland Åberg från Stockholms Auktionsverk, bjuds besökare in att uppskatta värdet av sina föremål.

Under evenemanget, som äger rum i Grand Hotel Saltsjöbadens eleganta lobby, får deltagarna möjlighet att konsultera experterna om sina ägodelar. Besökare uppmanas att medföra smycken, konst eller mobilbilder på objekten de önskar få värderade.

Höjdpunkten på eftermiddagen kommer vara en spännande diskussion mellan Li Pamp och värderingsmannen Henrik Birkeland Åberg, där de delar med sig av insikter om de senaste trenderna på auktionsmarknaden.

Det är en exklusiv möjlighet för besökare att sätta värde på sina föremål och samtidigt njuta av en härlig eftermiddag på Grand Hotel Saltsjöbaden. Kaffe och fika finns att köpa i lobbyn och lunch går att boka i Franska Matsalen.

Evenemanget hostas av Li Pamp, känd som programledare för ”Antikmagasinet”. Hon debuterade 2008 med ”Antikdeckarna” på TV4 och har sedan dess medverkat i flera program såsom ”Antikrundan” och ”GoKväll”. Sedan 2020 är Li Pamp även antikexpert i det spännande tv-programmet ”Bytt är bytt” på TV4. Utöver TV är hon engagerad i konst och design, som jurymedlem för ”Bopriset till minne av Josef Frank” och styrelseledamot för Millesgården. Hon leder även seminarier och arrangerar resor genom Europas konst- och designhistoria.

Datum för evenemanget: söndag 24 mars

Tid: 13.00-16.00

Plats: Grand Hotel Saltsjöbaden

FACEBOOK EVENEMANG

Grand Hotel Saltsjöbaden är stolta över att presentera Midsommardagen 2024 med en trippel line-up som garanterar en dag full av musikalisk glädje och underhållning. Efter förra årets succé med coverbandet och lokalikonerna Håll Käften på scen är vi glada att i år även kunna välkomna Nause och dj-duon Tim Henri och Simon Jayson till årets evenemang.

Nause kommer att kickstarta festen med sina hypnotiska beats och skapa en atmosfär av ren eufori för att sätta tonen för eftermiddagen. Sedan tar Håll Käften över scenen för att fortsätta energin och glädjen. Slutligen kommer duon Tim Henri & Simon Jayson att avsluta dagen med deras unika musikaliska föreställning.

Missa inte chansen att vara en del av denna minifestival, äta och dricka gott samt skapa minnen för livet.

För en extra exklusiv upplevelse erbjuder vi även 8 VIP-rum med stora balkonger framför scenen att boka. Varje rum rymmer upp till 8 personer under evenemanget och 2-3 personer kan sedan övernatta i rummet. Våra VIP-rum inkluderar också egen servitör på VIP-våningen för att tillgodose era behov under hela evenemanget.

Biljetter finns här!

 

KÖP NU
FIRA VALBORG MED OSS

Valborg på Grand Hotel Saltsjöbaden blir en minnesvärd tillställning där vi välkomnar er att fira vårens ankomst i vår vackra trädgård med utsikt över vattnet. Bli en del av en magisk Valborgsmässoafton fylld med läcker mat från både restaurangen, food trucks och grill. Förfriskande drycker, stämningsfull körsång, sockervadd, utmanande 5-kamp som passar hela familjen och en atmosfär av värme och kärlek.

Evenemanget kickar igång från kl. 16:00 i trädgården där ni kan njuta av den friska vårluften. Senare på kvällen fortsätter firandet inomhus i vår mysiga bar Alice. Paviljongen kommer att öppna helger för säsongen och som en del av kvällens festligheter kommer dessutom stiftelsen Here Comes The Sun att dela ut stipendium till årets ledare inom idrotten.

Men det är inte allt! För att ytterligare förgylla kvällen kommer vi även att tända eldar i trädgården där ni kan uppleva den traditionella valborgskänslan. Elden kommer att lysa upp natten med sitt sken och skapa en atmosfär av skärgårdsmys och gemenskap.

Franska Matsalens nya meny: En kulinarisk resa från Grand Hotel Saltsjöbaden till den franska landsbygden

Välkommen till en smakupplevelse utöver det vanliga. Vi på Grand Hotel Saltsjöbaden är stolta över att presentera vår nya meny i Franska Matsalen, fylld med utsökta rätter som rimmad torsk och polenta. Dessa kulinariska mästerverk är skapade med en kombination av traditionell svensk matlagning och modern gastronomi, vilket garanterar en oförglömlig matupplevelse för våra gäster.

Vår kreativa kökschef, Jon Lindstedt, har noggrant utformat varje rätt för att tillfredsställa även de mest kräsna smaklökarna. ”Vår nya meny är en hyllning till både det svenska och franska köket samt Grand Hotel Saltsjöbadens rika historia. Vi har tagit inspiration från den franska landsbygden och använt de bästa råvarorna för att skapa rätter som är lika vackra att titta på som de är goda.”

Franska Matsalen erbjuder inte bara utsökt mat, utan också en elegant och lyxig atmosfär med inredning inspirerad av Versailles i Frankrike, allt detta med en fantastisk utsikt över den vackra Hotellviken. Franska Matsalen är den perfekta platsen för en romantisk middag, en affärslunch eller för att samla hela familjen runt bordet.

Kom och upplev vår nya meny från och med ikväll. Vi ser fram emot att välkomna er till Grand Hotel Saltsjöbaden!

Boka bord
Fler nyheter