Vi skapar din upplevelse

Encounter us

GrandHotel Saltsjöbaden

Drömmarnas palats

Grand Hotel Saltsjöbaden är inte vilket hotell som helst. Det är en plats där drömmar förverkligas – nu såväl som vid den kungliga invigningen 1893.

Varsamt vårdade anor samsas med modern touch och ett kök i absolut toppklass. På 1800-talet var det K A Wallenberg och hans fru Alice som granskade varje detalj, såväl konstruktion som inredning. I dag är det personalen som bygger Grand Hotel Saltsjöbaden – alltid med gästernas bästa som högsta prioritet. Menyer utprovas till perfektion, fluffiga täcken sprids över sängarna och bubblor lyfter över den vackra Champagneterrassen.

Otaliga gäster har promenerat längs Hotellviken: kärlekspar, konferensdeltagare, spabesökare, bröllopsgäster, familjer. Hela tiden rullar vattnet in mot strandkanten. Vissa saker förändras aldrig.

Vi erbjuder 137 hotellrum, restaurang, 10 konferensrum, festvåning, pool och spa. Vid hotellet finns Kungliga Svenska Segelsällskapets hamn.

Välkomna ni också.

GrandHotel Saltsjöbaden

Med inspiration från Monaco

Många hotell är just “hotell”. Grand Hotel Saltsjöbaden är något annat. Det är en storslagen plats, det är värdighet, det är tradition. Det är inte ett koncept skapat för att attrahera i nutidens stress, det är mer än så. Grand Hotel Saltsjöbaden är en idé född på 1800-talet i Monaco, en vision som blev verklighet via en arkitekts utsökta förslag om torn med kupoler och ett antal drivna affärsmän. Familjen Wallenbergs vilja att etablera en svensk riviera har drivit området framåt – en plats där hotellet nu, som då, är en gnistrande kronjuvel.

Vår historia
Bli en av oss

Be a part of something big

Grand Hotel Saltsjöbaden är ett högklassigt hotell som erbjuder prisbelönta restauranger, barer, bankettsalar, konferensrum och spa. Det anses vara ett av Sveriges mest attraktiva hotell, ett “one of a kind”, med unik utsikt över den glittrande Baggensfjärden. Hotellet ligger bara 20 minuter från centrala Stockholm.

2018 blev Grand Hotel Saltsjöbaden utsedda till Årets Krog i Nacka/Värmdö. Vår kökschef vann Årets Kock 2018.

Sedan 2015 ägs Grand Hotel Saltsjöbaden av fastighetsbolaget Lustgården Saltsjöbaden AB. Katarina Romell, ett välkänt och rutinerat namn inom svensk besöksnäring, är vd sedan februari 2019. Under hennes ledning bygger hotellet en ny, stark organisation inför framtiden.
Nu saknar vi bara några stjärnor till som skall förstärka vårt härliga och ambitiösa team.

Se vilka tjänster vi söker