Vi skapar din upplevelse

Encounter us

Drömmarnas palats

Grand Hotel Saltsjöbaden är ett högklassigt hotell som erbjuder prisbelönta restauranger, barer, bankettsalar, konferensrum och spa. Det anses vara ett av Sveriges mest attraktiva hotell, ett “one of a kind”, med unik utsikt över den glittrande Baggensfjärden. Hotellet ligger bara 20 minuter från centrala Stockholm.

Under hösten 2021 tog Stjärnkocken Gustav Otterberg  över rollen som köksmästare. Han har lång erfarenhet i branschen och kommer senast från Van Der Nootska Palatset där han arbetat som köksmästare. Tidigare har Gustav även varit på Artipelag som kökschef samt byggt upp både restaurang Ekstedt och den legendariska stjärnkrogen Leijontornet.

Sedan 2022 ägs Grand Hotel Saltsjöbaden av Strandgården Family Office AB. Katarina Romell, ett välkänt och rutinerat namn inom svensk besöksnäring, är vd sedan februari 2019. Under hennes ledning bygger hotellet en stark organisation inför framtiden.

Bli en av oss

Med inspiration från Monaco

Många hotell är bara “hotell”. Grand Hotel Saltsjöbaden är något annat.

Det är en storslagen plats, det är värdighet, det är tradition. Det är inte ett koncept skapat för att locka i dagens stress, det är mer än så. Grand Hotel Saltsjöbaden är en idé född på 1800-talet i Monaco, en vision som blev verklighet genom en arkitekts utsökta förslag på torn med kupoler och ett antal drivna affärsmän. Familjen Wallenbergs vilja att etablera en svensk riviera har drivit området framåt – en plats där hotellet nu som då är en glittrande kronjuvel.

Vår historia