GrandHotel Saltsjöbaden

Mat och dryck

För livsnjutare

Boka bord
GrandHotel Saltsjöbaden

Frukost, lunch, middag

Dagens första måltid. Snacks klockan tre. Champagnen på rummet. Fikat i konferensens paus. En lyxig middag. Vi på Grand Hotel Saltsjöbaden har serverat utsökta måltider i över hundra år och vi sätter stort värde på att varje dag och varje timme prestera på topp. Pizzan i Sea Front är lika viktig som dagens fångst och ostronen i Franska Matsalen – vi gör ingen skillnad.

En grand frukost

Croissanter, äggröra, bacon, hemlagade tellicherrykorvar. Vår frukostbuffé innehåller allt möjligt gott, varmt som kallt – och lite till. Våra morgonpigga frukostkockar gör sitt yttersta för att just din dag ska inledas på bästa tänkbara sätt.

Frukosten serveras till såväl övernattande gäster som besökare.

Frukost
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Njut av dagens lunch

Färsk fisk, kött från svenska gårdar, ägg från frigående hönor. I vår restaurang är endast det bästa gott nog. Vårt luncherbjudande serveras dagligen i vår restaurang – självklart även till dig som inte är gäst på Grand Hotel.

Mellan lunch och middag, 14.00-17.00, serveras enklare tilltugg i vår strandnära bar SeaFront: ölkorv, oliver, chips, nötter och pizza.

Välkomna!

Se våra lunchmenyer
GrandHotel Saltsjöbaden

Middag på Grand Hotel Saltsjöbaden

Vi är stolta över att vårt kök och vår restaurang håller hög klass. Den prisbelönte kocken Hans Höglund, leder arbetet i köket. De sätter högt värde på att ge kunderna nya spännande smakupplevelser.

Den som vill äta middag på Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnas till Franska Matsalen mellan 17:00-20:00 onsdag-torsdag och 17:00-21:00 fredag-lördag.
Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa våra restauranger.

Se våra middagsmenyer

Stora sällskap, stora möjligheter

Klirrande champagne, behagligt sorl, mjuka servetter. Stolar som dras ut, samtal som flyger över bordet. Högt och lågt. Många människor, tydliga smaker. Vi har tagit fram en specialkomponerad meny till er som formar stora sällskap och en mäktig buffé till er som är mer än trettio personer. Räkcocktail, ceasarsallad, råbiff med örtmajonnäs, tomatsallad med buffelmozzarella – hos oss finns något för alla. Självklart använder vi råvaror efter säsong. Vår head sommelier lanserar passande dryckesförslag. Det är lika viktigt för oss, som för er, att måltiden blir perfekt.

Stora sällskap
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Öppettider

Frukost
Torsdag–fredag kl 07.00–10.00
Lördag–söndag kl 07.30–10.30

Lunch
Torsdag – söndag kl 12.00–15.00 i Sea Front. Fika serveras från kl 10.00.

Middag
Onsdag – torsdag kl 17.00–21.00
Fredag – lördag kl 17.00–22.00

Sea Front – den havsnära baren Sea Front.
Lördag kl 12.00-24.00

Receptionen
Här kan du köpa Take Away, dryck och godis

Matsalar
GrandHotel Saltsjöbaden

Sea Front

I restaurang Sea Front serveras lunch. Njut av mat och dryck på vår sköna utomhusterrass i våra loungesoffor eller ta en drink i baren samtidigt som du njuter av den underbara havsutsikten!

Du hittar alltid något gott att äta, kanske ett glas champagne eller världens godaste  kanelbullar!

Franska Matsalen

Inspirerade av den franska stilen inredde hotellets grundare K. A. Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen i slutet av 1800-talet. I den tjusiga matsalen har många välkända personer festat genom tiderna.

Verandan

Verandan med vacker utsikt över vattnet är både festlokal och frukostmatsal.

Champagneterrassen

På takterrassen kan du njuta av något gott i glasen, ostron, charkuterier, snacks och såklart den fantastiska utsikten.