Sällskap
Antal personer
Bekräfta
Från / Till
Boka
GrandHotel Saltsjöbaden

Mat och dryck

För livsnjutare

Boka bord
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Smaksensationer vid Östersjön

Franska Matsalen, Verandan, Sea Front, Champagneterrassen. Grand Hotel Saltsjöbaden erbjuder restaurangmiljöer för alla smaker, alltid med kusten närvarande. Vår prisade kock, food and beverage manager Fredrik Malmstedt, ansvarar för alla menyer. Oavsett om ni väljer att avnjuta din måltid i den tjusiga Franska Matsalen, där historiens vingslag är tydliga, eller i det mer moderna Sea Front, finns vår personal här för dig. Vi prioriterar dina smaker högt – för oss är mat lika med kärlek.

Kock från kocklandslaget
Chefskocken Fredrik har bakgrund i Svenska kocklandslaget och har vunnit många matmedaljer, såväl i VM som OS. Han har drivit restaurang på Gotland och arbetat på Svenska ambassaden i Rom. Hans matlagning präglas av enkelhet med råvaran i centrum. “Höga smaker, fin presentation, kärlek i tillagning och inte minst mätta magar. Våra gäster skall vara glada när dom lämnar bordet”, säger han.

GrandHotel Saltsjöbaden

Frukost, lunch, middag

Dagens första måltid. Snacks klockan tre. Champagnen på rummet. Fikat i konferensens paus. En lyxig middag. Vi på Grand Hotel Saltsjöbaden har serverat utsökta måltider i över hundra år och vi sätter stort värde på att varje dag och varje timme prestera på topp. Pizzan i Sea Front är lika viktig som dagens fångst och ostronen i Franska Matsalen – vi gör ingen skillnad.

Mer om våra måltider

Stora sällskap, stora möjligheter

Klirrande champagne, behagligt sorl, mjuka servetter. Stolar som dras ut, samtal som flyger över bordet. Högt och lågt. Många människor, tydliga smaker. Vi har tagit fram en specialkomponerad meny till er som formar stora sällskap och en mäktig buffé till er som är mer än trettio personer. Räkcocktail, ceasarsallad, råbiff med örtmajonnäs, tomatsallad med buffelmozzarella – hos oss finns något för alla. Självklart använder vi råvaror efter säsong. Vår head sommelier lanserar passande dryckesförslag. Det är lika viktigt för oss, som för er, att måltiden blir perfekt.

Stora sällskap
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Öppettider

Frukost serveras i Franska matsalen varje dag.
Måndag–fredag kl 07.00–10.00
Lördag–söndag kl 07.30–10.30

Lunch med såväl Veckans Tips som klassiker på menyn serveras i Franska Matsalen.
Måndag – fredag kl 11.30–14.00
Lördag – söndag kl 12.00–14.00

Middag serveras i Franska Matsalen.
Söndag – torsdag kl 17.00–21.00
Fredag – lördag kl 17.00–22.00

Bar Sea Front – den havsnära baren Sea Front. Här kan du äta pizza och barsnacks.
Måndag – Fredag kl  14.00-23.00
Lördag – Söndag kl 12.00-23.00

Receptionen
Här kan du köpa enklare mat dygnet runt.

En grand frukost

Croissanter, pain au chocolat, äggröra, bacon, hemlagade tellicherrykorvar. Vår frukostbuffé innehåller allt möjligt smarrigt, varmt som kallt – och lite till. Våra morgonpigga frukostkockar gör sitt yttersta för att just din dag ska inledas på bästa tänkbara sätt.

Frukosten serveras till såväl övernattande gäster som besökare.

Se vår frukostmeny
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Njut av dagens lunch

Färsk fisk, kött från svenska gårdar, ägg från frigående gotländska hönor. I vår restaurang är endast det bästa gott nog. Vårt luncherbjudande serveras dagligen i vår strandnära restaurang SeaFront – självklart även till dig som inte är gäst på Grand Hotel.

Mellan lunch och middag, 15.00-17.00, serveras delikatesser och enklare rätter på Sea Front: Räkmacka, ostron, ölkorv, oliver, chips, nötter och pizza.

Välkomna!

Se våra lunchmenyer
GrandHotel Saltsjöbaden

Middag på Grand Hotel Saltsjöbaden

Vi är stolta över att vårt kök och våra restauranger håller hög klass. Vår food and beverage manager, den prisbelönte kocken Fredrik Malmstedt, leder arbetet i köket. De sätter högt värde på att ge kunderna nya spännande smakupplevelser.

Den som vill äta middag på Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnas till Franska Matsalen mellan 17:00-2100 söndag-torsdag och 17.00-22.00 fredag-lördag.
Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa våra restauranger.

Se våra middagsmenyer
Matsalar
GrandHotel Saltsjöbaden

Sea Front

I restaurang Sea Front serveras lunch. Njut av mat och dryck på vår sköna utomhusterrass i våra loungesoffor eller ta en drink i baren samtidigt som du njuter av den underbara havsutsikten!

Mer om Sea Front

Franska Matsalen

Inspirerade av den franska stilen inredde hotellets grundare K. A. Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen i slutet av 1800-talet. I den tjusiga matsalen har många välkända personer festat genom tiderna.

Mer om Franska Matsalen

Verandan

Verandan med vacker utsikt över vattnet är både festlokal och frukostmatsal.

Mer om Verandan

Champagneterrassen

På takterrassen kan du njuta av något gott i glasen, ostron, charkuterier, snacks och såklart den fantastiska utsikten.

Champagneterrassen är öppen och bemannad varje dag som vädret tillåter, fram till och med 18 augusti.

Mer om Champagneterrassen