GrandHotel Saltsjöbaden

Mat och dryck

För livsnjutare

Boka bord
GrandHotel Saltsjöbaden

Frukost, lunch, middag

Här på Grand Hotell i Saltsjöbaden tycker vi att alla måltider är viktiga.

Därför står en stor frukostbuffe uppdukad varje dag. Lunchen serverar vi nu under sommaren i Grand Café, lite enklare miljö, härliga mat och goda kakor och dessutom möjlighet att äta på vår stora och soliga altan.

Middag serveras alltid i Franska Matsalen och på Verandan. Bladguld eller strålande havsutsikt, menyn är densamma i båda matsalarna.

Vår köksmästare Jonny Johansson lagar tillsammans med sitt team en rak, ärlig och härlig mat. Bästa råvarorna och mycket kärlek, kan det bli bättre?

Lördagar 14.00-16.00

Afternoon Tea

I vår nyrenoverade bar Alice serverar vi Afternoon Tea på klassiskt vis. En härlig stund för samtal precis mellan lunch och middag. Scones med hemlagad marmelad, goda snittar och fina bakverk. Välj mellan många fina te sorter. Kanske förgylla stunden ytterligare med ett glas kall champagne från Bollinger.

Drop in eller boka restaurangen@grandsaltsjobaden.se

 

En grand frukost

Croissanter, äggröra, bacon, hemlagade tellicherrykorvar. Vår frukostbuffé innehåller allt möjligt gott, varmt som kallt – och lite till. Våra morgonpigga frukostkockar gör sitt yttersta för att just din dag ska inledas på bästa tänkbara sätt.

Frukosten serveras till såväl övernattande gäster som besökare.

Frukost
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Njut av dagens lunch

Färsk fisk, kött från svenska gårdar, ägg från frigående hönor. I vår restaurang är endast det bästa gott nog. Vårt luncherbjudande serveras dagligen i vår restaurang – självklart även till dig som inte är gäst på Grand Hotel.

Välkomna!

Se våra lunchmenyer
GrandHotel Saltsjöbaden

Middag på Grand Hotel Saltsjöbaden

Vi är stolta över att vårt kök och vår restaurang håller hög klass. Den prisbelönte kocken Hans Höglund, leder arbetet i köket. De sätter högt värde på att ge kunderna nya spännande smakupplevelser.

Den som vill äta middag på Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnas till Franska Matsalen mellan 17:00-21:00 söndag-torsdag och 17:00-22:00 fredag-lördag
Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa våra restauranger.

 

Se våra middagsmenyer

Stora sällskap, stora möjligheter

Klirrande champagne, behagligt sorl, mjuka servetter. Stolar som dras ut, samtal som flyger över bordet. Högt och lågt. Många människor, tydliga smaker. Vi har tagit fram en specialkomponerad meny till er som formar stora sällskap och en mäktig buffé till er som är mer än trettio personer. Räkcocktail, ceasarsallad, råbiff med örtmajonnäs, tomatsallad med buffelmozzarella – hos oss finns något för alla. Självklart använder vi råvaror efter säsong. Vår head sommelier lanserar passande dryckesförslag. Det är lika viktigt för oss, som för er, att måltiden blir perfekt.

Stora sällskap
Matsalar
GrandHotel Saltsjöbaden

Grand Café

I restaurang Grand Café serveras lunch. Njut av mat och dryck på vår sköna utomhusterrass i våra loungesoffor eller ta en drink i baren samtidigt som du njuter av den underbara havsutsikten!

Du hittar alltid något gott att äta, kanske ett glas champagne eller världens godaste kanelbullar!

Franska Matsalen

Inspirerade av den franska stilen inredde hotellets grundare K. A. Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen i slutet av 1800-talet. I den tjusiga matsalen har många välkända personer festat genom tiderna.

Verandan

Verandan med vacker utsikt över vattnet är både festlokal och frukostmatsal.

Champagneterrassen

På takterrassen kan du njuta av något gott i glasen, ostron, charkuterier, snacks och såklart den fantastiska utsikten.