Visa orginalspråket
GrandHotel Saltsjöbaden

Mat och dryck

För livsnjutare

Boka bord
GrandHotel Saltsjöbaden

Frukost, lunch, middag

Här på Grand Hotel i Saltsjöbaden tycker vi att alla måltider är viktiga.

Därför står en stor frukostbuffé uppdukad varje dag. Lunchen serverar vi  under sommaren på nedre verandan, vår stora och soliga altan och under de kallade månaderna på Vernadan eller Franska Matsalen.

Middag serveras alltid i Franska Matsalen och på Verandan. Bladguld eller strålande havsutsikt, menyn är densamma i båda matsalarna. Vill du njuta av en mer avslappnad middag servas även mat i Alice Bar.

Vår köksmästare Jon Lindstedt lagar tillsammans med sitt team välsmakande mat med de bästa råvarorna och mycket kärlek, kan det bli bättre?

Alice Bar

Här äter du lite lättare rätter och dricker goda drinkar öppet från klockan 14.00 – till sent.

FESTLIGA HELGER I ALICE BAR 20.00-00.00 i december med underhållning fredagar & lördagar
Fredag 2, 9 & 16 december: Henrik ”Eye N’I ”Blomqvist är en av Sveriges mest välrenommerade hiphop-musiker, hyllad radioprogramledare och Dj. Men framförallt är han Den Siste Telegrafisten och hans plan är enkel: bjuda på universums svängigaste musik!
Lördag 3, 10 & 17 december: DJ GÖRDIS spelar skön och svängig musik som garanterat gör dig glad. Gördis har många strängar på sin lyra eller snarare en salig blandning av plattor i sin samling. Där samsas gammal soul & latin, jamaicaner av äldre snitt, cool jazz tillsammans med crooners och dessutom en hel del TV- och filmteman. Det mesta från sextio- och sjuttiotalet. Vad som har trillat ner i väskan till en spelning det vet man inte förrän den öppnas. Just ja, allt är på vinyl!
Alice Bar

Franska Matsalen

Inspirerade av den franska stilen inredde hotellets grundare K. A. Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen i slutet av 1800-talet. I den tjusiga matsalen har många välkända personer festat genom tiderna.

Mer om Franska Matsalen
Grand Hotel Saltsjöbaden

Verandan

Verandan med vacker utsikt över vattnet är både festlokal och frukostmatsal.

Mer om Verandan

Knuts Vardagsrum

I Knuts Vardagsrum på plan 1 i hotellets mitt har vi baren öppen fredagar och lördagar från 17.00 andra tider är du varmt välkommen att slå dig ner och bara njuta av hotellets hjärta som detta rum faktiskt är.

JAZZKVÄLLAR i Knuts Vardagsrum fredag & lördagar i december klockan 17.00-20.00
Jazzpianisten Stefan Gustafson underhåller vid flygeln fredagar & lördagar 17.00-20.00 från och med fre 25/11 – kom och njut av en god drink eller lite bubbel i glaset. Knuts Vardagsrum är beläget i mitten av hotellet på plan 1. En fantastiskt vacker del av vårt fina hotell med generös takhöjd och stora fönster så att du kan blicka ut över hotellviken.
Stefan Gustafson – pianist och trumpetare – utbildad vid Södra Latins Gymnasium och Kungliga Musikhögskolan Stockholm.
Stefan ar spelat med storheter som Roffe Ericsson, Alice Babs, Svante Thuresson, medlem i bl.a. Bernt Rosengren Quartet.
Stefan är världsberömd i hela Saltsjöbaden och har ofta spelat i Saltsjöbadens Kyrka med flera scener men även turnerat i hela Sverige samt Tyskland, Danmark, Norge och bl.a. framträtt på Nobelfesten vid ett flertal tillfällen.
Knuts Vardagsrum

Champagneterrassen

På takterrassen kan du njuta av något gott i glasen, ostron, charkuterier, snacks och såklart den fantastiska utsikten. Champagneterassen bokar du till större sällskap, fester eller kanske ett bröllop! Vill du boka eller veta mer. Kontakta restaurangen: restaurang@grandsaltsjobaden.se

 

Mer om Champagneterrassen
GrandHotel Saltsjöbaden

Nedre Verandan & Spabaren

På Nedre Verandan serveras lunch under sommaren. Njut av god mat och kall dryck på vår sköna utomhusterrass medan du tar in den underbara havsutsikten! Under höst och vintersäsongen är baren öppen och du kan ta ett glas inne i sköna vilstolar.

Nedre Verandan & Spabaren

En grand frukost

Croissanter, äggröra, bacon, våfflor och ljuvligt bröd. Vår frukostbuffé innehåller allt möjligt gott, varmt som kallt – och lite till. Våra morgonpigga frukostkockar gör sitt yttersta för att just din dag ska inledas på bästa tänkbara sätt.

Frukosten serveras till såväl övernattande gäster som besökare.

Frukost
GrandHotel Saltsjöbaden
GrandHotel Saltsjöbaden

Njut av dagens lunch

Färsk fisk, kött från svenska gårdar, ägg från frigående hönor. I vår restaurang är endast det bästa gott nog. Vårt luncherbjudande serveras dagligen i vår restaurang – självklart även till dig som inte är gäst på Grand Hotel.

Välkomna!

Lunch
GrandHotel Saltsjöbaden

Middag

Vi är stolta över att vårt kök och vår restaurang håller hög klass.

Den som vill äta middag på Grand Hotel Saltsjöbaden välkomnas till Franska Matsalen, för öppettider besök HÄR.
Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa våra restauranger.

 

Middag